Hvorfor er Kaptein Tysse så populær blant gjestene?
Historiene er mange, og alle er like fantastiske!
Som da han gikk gjennom en av spesialrestaurantene, og overhørte en av gjestene som muntert sa til bordet sitt: «- Hvorfor får ikke vi på denne siden av skipet oppleve solnedgangen?»
Kaptein Tysse snek seg da unna, gikk opp på broen igjen, og informerte passasjerene over høytaler at skipet nå skulle ta en rolig 360 graders sving, slik at alle gjestene skulle få anledning til å nyte solnedgangen.
Og så har du historien om da Kaptein Tysse og hans skip havnet på førstesiden av lokalavisen i Sognefjorden.
Foranledningen? Sir Roger Moore og hans svenske kone var om bord skipet, og hun fortalte Kaptein Tysse om sin forkjærlighet for brunost. Da skipet forlot Flåm, fikk han en idé om å stoppe ved en liten øy med 100 innbyggere, og 500 geiter som han visste at produserte brunost av høy kvalitet. Skipet stoppet opp utenfor øyen, og kjøkkensjefen dro til land i en av livsbåtene, og kom tilbake med over 5 kilo brunost som ble servert til frokosten dagen etterpå.
Om du i tillegg er glad i fersk fisk, har du kommet til den rette besetningen. Da Kaptein Tysse seilet ut fra Reykjavik, undersøkte han med de lokale om hvor det var bra å fiske før han gikk til innkjøp av fiskeutstyr. Skipet ankret opp, og gjestene kunne se at Kaptein Tysse og hans kollegaer fra tender plattformen fikk over 25 kilo med fersk fisk - som så ble servert til middag!
Kortreist mat med andre ord!
Og det er historier som dette som gjør at gjester igjen og igjen blir med Kaptein Tysse og hans mannskap på Azamara Club Cruises sine nydelige seilinger over hele verden.